top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDagmar Hlaviznová

S Emmou v kuchyni 2 - Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou smetanou

Aktualizováno: 26. 10. 2021

Představujeme Vám další recept z knihy Emma a šéfkuchaři

tentokrát České menu od masterchefa Jana Punčocháře




Ingredience: celé kuře 100 ml slunečnicového oleje 150 g cibule 400 g červené papriky 80 g sladké mleté papriky 200 ml smetany 150 g zakysané smetany 4 bobkové listy

sůl, pepř 500 g žloutkových těstovin




Kuře naporcujte tak, abyste

měli stehna a prsa bez kosti zvlášť. Pokud by pro vás bylo porcování příliš složité, kupte kuře naporcované. Prsa osolte, opepřete, posypte sladkou paprikou, přidejte kapku oleje a pečte 25 minut v troubě rozehřáté na 80 stupňů. V případě, že máte doma vakuovačku, dejte okořeněná prsa s kapkou oleje do vakuovacího pytlíku a zavakuujte. Metodou sous vide vařte při 70° cca 35 minut. Stehna osolte, opepřete a opečte na oleji. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou čerstvou papriku. Vše důkladně zarestujte a přidejte sůl, sladkou papriku a zalijte vodou. Přidejte ještě skelet z kuřete a bobkový list. Pomalu vařte doměkka asi 40 minut. Maso a kosti vyjměte a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem, pak ještě propasírujte přes cedník. Do omáčky přidejte zakysanou smetanu, sladkou smetanu a provařte. Stehna a prsa podávejte spolu s omáčkou, kterou můžete ozdobit opečeným paprikami a zakysanou smetanou. Vhodnou přílohou jsou žloutkové těstoviny.


 

Láká Vás vaření podle Emmy

Pořiďte si knihu Emma a šéfkuchaři

zakoupit můžete i zástěrku Emminu zástěrku a to jak ve verzi pro rodiče, tak pro děti.


Vařte s nějlepšími českými šéfkuchaři.

Masterchefové Jan Punčochář a Marek Fichtner, šéfkuchař Filip Sajler, průkopnice biopotravin hana Zemanová a další kulinářské celebrity. Ti všichni s dospívající Emmou vymysleli báječná menu, která zvládne i začátečník.

Kuchařka s ambicí oslovit celou rodinu. Recepty jsou jednoduché a zvládnou je jak teenageři, tak zaměstnaní či ve vaření nezkušení rodiče.


91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page