top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraAesthetic

Stylově i podle současných trendů barvou roku 2023 je petrolblue

Nadčasové textilní kousky, jednoduché tvary a zpracování, funkční detaily to vše můžete navíc mít díky textilní tvorbě studia Aesthetic v široké nabídce výrobků a trendy barvách. Sytá modrozelená je barvou roku symbolizuje uklidňující vodní hlubinu.


Společnost PPG vyhlásila barvou roku 2023 odstín Vining Ivy. Tato elegantní sytá barva na pomezí modré a zelené byla inspirována hlubokými vodami a vzbuzuje pocit klidu a vede k zamyšlení.

Spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Podporuje naše sebevědomí a fantazii.


Volba této barvy je výsledkem rozsáhlých výzkumů, které zahrnují poznatky z historie, psychologie, sociologie nebo interiérového designu. I když aktuální trendy stále odkazují k přírodě, dochází k odklonu od tradiční zelené. Pozornost architektů a designérů se nyní zaměřuje na přírodu anorganickou. Vyhledávané jsou přírodní materiály jako kámen, kov či zemina. Současný design se inspiruje také oblohou a vodou. Sytě modrozelená barva symbolizuje právě vodní hlubinu.

Designérce studia textilního designu Aesthetic Dagmar Hlaviznové se právě tuto barvu podařilo skvěle začlenit do ucelené kolekce bytových a wellness doplňků Aesthetic, navržené převážně z kvalitních českých lnů.


Důraz je kladen na udržitelnost, praktičnost a jednoduchost v nejlepším smyslu slova. Výrobky jsou v pravdě lokální, produkované výhradně v české republice s vysokým podílem ruční práce.



Není nad zaslouženou relaxaci, správnou volbou materiálů a barev navodíte tu správnou atmosféru.


Portfolio studia Aesthetic se sestává z bytového textilu, nadčasové módy a užitných doplňků pro celou rodinu napříč generacemi.


Vznikla tak jedinečná limitovaná kolekce nadčasových bytových doplňků AESTHETIC pro rok 2023, která se nechá inspirovat přírodou, přírodními materiály a hlubokými barvami moře.



 

Dagmar Hlaviznová

architektka a designérka


Potřeba estetična je v mé mysli, duši a srdci, vytváří pocit pohody a stability.

A mou hlavní inspirací je spojení českých tradic a funkčnosti, jednoduchosti skandinávského styl, elegance italského designu a německé kvality.

Tato evropská fusion inspirace, posouvá textilní tvorbu Aesthetic, a napomáhá definovat nový český styl textilního designu.


Architektonické vnímání Dagmar Hlaviznové vnáší do textilní tvorby jednoznačně funkční prvky, materiály a funkce jsou kombinovány novými a originálními způsoby, přičemž vždy usiluje o čistý a jednoduchý vzhled.

Funkční detaily, kožené a jiné galanterní prvky, umocňují koncept zajímavým a výrazným způsobem a dodávají předmětům jedinečný charakter, který spotřebitel rozpozná a k němuž se může vztahovat.

Slow fashion a upcyklace je přirozenou součástí tvorby Dagmar Hlaviznové, majitelky a zakladatelky studia textilního designu Aesthetic, která vychází z podstaty a tradic.

28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page