top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraJana Nekolová

Udržitelně na zvyšující se ceny energií

Aktualizováno: 7. 12. 2021

Dny se pomalu krátí a my se ze zahrad a teras vracíme do příjemně vytopených místností. Jenže jak zabránit, aby nám teplo neutíkalo přes okna a dveře? Přece s průvaníky! S nimi můžete na průvan zapomenout. Jsou praktickým doplňkem, který šetří energii a tudíž i vaše peníze.




Je nejvyšší čas si zatopit a podzimní plískanice pozorovat z okna. Venku se čerti honí a vítr se skulinami mezi dveřmi a okny dostává i dovnitř. Už i naše babičky znaly cenu tepla, tepelná pohoda, která se ovšem nerovnala té naší, byla vykoupena hlavně dřinou. Aby teplo neunikalo z vytopených místností, dávaly se dříve k oknům i dveřím deky, i dlouhé těžké závěsy chránily teplo domova. To vše můžeme dělat i dnes. Jen pozor u dlouhých závěsů! Neměly by nikdy zakrývat radiátory umístěné například pod oknem. Tím se samozřejmě snižuje jejich účinnost.




Jak už je zvykem ve studiu Aesthetic – i s průvanem se dá bojovat stylově, udržitelně a se severským nadhledem. Praktickým doplňkem, který šetří energii i vaše peníze může být průvaník – válec proti průvanu, který zamezí tomu, aby se studený vzduch dostával okenními škvírami či pode dveřmi do vyhřátého domova.

Dnešní praktické válce do verand či dveří jsou vyrobeny z termoregulačních materiálů a jsou vyplněny dutým vláknem. Izolují v místech, kde dochází k největším únikům. Ve studiu Aesthetic vám vyrobí válec z materiálu dle vašeho výběru. Přizpůsobení rozměrů je samozřejmostí. Pokud máte zájem o nabídku na míru napište svůj požadavek na zákaznickou linku: info@aesthetic.cz





Lněné válce jsou nejen stylové, ale použití lnu je velmi praktické, z mnoha důvodů.

V našem studiu jsme si oblíbili přirozené odstíny lnů, které jsou naprosto nadčasové.

A jaké jsou tedy vlastnosti lnu?

  • pevný a odolný

  • prodyšný, skvěle odvádí teplo i vlhkost.

  • hypoalergenní

  • poskytuje ochranu proti UV záření

  • dobře drží tvar.

  • nepřitahuje a nepohlcuje prach (nemusí se prát tak často jako bavlna)


V neposlední řadě pro ekologicky smýšlející jedince jeho zpracování je méně náročné nežli u klasické bavlny používá méně vody a chemikálií.


Pokud si chcete vybrat z typizovaných variant, prohlédněte si stálou nabídku studia Aesthetic v e-shopu: www.aestheticstore.cz ZDE


A ještě jeden postřeh na závěr. Máte domácího mazlíčka? Není nic jednoduššího, než si podle něj zařídit domácí pohodu a tepelný komfort. Přirozeně si totiž najde místo tam, kde je příjemně a teplo :).









61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page